Hvis man er et hundemenneske, så har man sikkert på et eller andet tidspunkt drømt om at få sig sin egen hund. Dette er dog ikke altid så nemt – specielt ikke hvis man er bosiddende i en lejlighed. Det kræver netop som det første, at du har tilladelse til at have en hund i hjemmet. 

Hvis du dog gerne må have en hund i lejligheden for din udlejer, så støder man straks på endnu et problem; hvilken type hund skal man vælge? Det er netop ikke alle hunderacer, som er velegnede til at bo i en lejlighed. 

Hvis du derfor er i tvivl om, hvilken hunderace du skal vælge, så læse endeligt med herunder. Her får du nemlig tre ideer til hunderacer, som egner sig godt til at bo i lejlighed. 

  1. En Engelsk Bulldog 

En engelsk bulldog er en hund, som kunne være et rigtig godt bud på en god lejlighedshund. De søde og kærlige engelske bulldogs er nemlig ikke særligt aktive sammenlignet med så mange andre hunderacer, hvormed de altså ikke kommer til at suse rundt og skabe larm i lejligheden. 

Faktisk foretrækker en engelsk bulldog ofte hellere bare at ligge og slappe af i sengen eller på sofaen frem for en rask travetur udendørs. Det eneste du dog bør være klar over med en engelsk bulldog, når du bor i lejlighed er, at de ikke er så gode på trapper. Derfor er de ikke oplagte at have på for eksempel 4. sal, med mindre du har mulighed for at bære dem op og ned. 

  1. En Cavalier King Charles Spaniel 

Hvis du er til det lidt mere nuttede udseende frem for for den engelske bulldogs lidt mere rynkede ansigt, så kan en Cavalier King Charles Spaniel være et andet godt bud på en lejlighedshund. Denne hund vej nemlig også en del mindre end den engelske bulldog, hvormed det er langt lettere at bære den op og ned ad trapperne. 

Til gengæld har disse hund lidt en tendens til at være en smule larmende, da de godt kan finde på at gø. Dog kan du godt træne dem fra det, hvis du er villig til at gøre en indsats for det. Den perfekte lejlighedshund – eller hund – findes netop ikke, da det er enormt vigtigt, at du gør en indsats for at træne dem.

  1. En Dansk-svensk gårdhund

Du skal ikke lade dig snyde af navnet – en dansk-svensk gårdhund behøver nødvendigvis ikke bo på en gård. Faktisk egner de sig super godt til livet i en lejlighed, hvis du bare selv er en relativ aktiv type. En Dansk-svensk gårdhund er nemlig i familien med jagthunde, hvormed den altså elsker at komme udenfor og få lov til at bruge snuden og hovedet. 

Dermed er det altså enormt vigtigt, at du sørger for at komme ud på nogle gode gåture med din Dansk-svenske gårdhund, sådan at den ikke kun kommer til at sidde indenfor og kukkelure. Kedsomhed hos hunde kan nemlig godt føre ballade med sig, så hvis dette sker, så kan du altså kun bebrejde dig selv.