Gå I med overvejelser om at udvide familien og måske endda med en lille hvalp? Så er der mange overvejelser dig skal gøres, først og fremmest skal det ansvar der medfølger når man får en hund blive set på. Det kan være fristende og tillokkende at få en hund specielt når man bliver påvirket af fraser om den perfekte kernefamilie der lyder: “villa, Volvo og vovse”. For ja en hund er noget af det sødeste og det er ikke for sjovt, at den bliver kaldt menneskets bedste ven. Dernæst skal racen overvejes, hvilken hund vil passe bedst til jeres familie? En Cavalier king charles spaniel kan være svaret for jer. I denne artikel kan I læse mere om hvorfor.

Cavalier king charles spaniel er en hunderace der tilpasser sig

En Cavalier king charles spaniel er en lille race med en stor personlighed, som over for voksne, såvel som børn, er livlig, venlig og imødekommende. Det er den faktisk også overfor fremmede og andre hunde, det er derfor ikke jordens bedste vagthund, men derimod en hund fyldt med kærlighed. En Cavalier king charles spaniel er kendt for at være en behagelig selskabshund, der knytter sig til hele familien. Den kan dog godt have en tendens til at gø. En Cavalier king charles spaniel tilpasser sig generelt til familiens aktivitetsniveau, så i behøver ikke spekulere på om, hvorvidt denne race passer til jeres hverdag, for det vil den uden tvivl gøre. Ude er den aktiv og nysgerrig og hjemme er den rolig, afslappet og kontaktsøgende. 

Pleje, indlæring og andre behov

Cavalier king charles spaniels har brug for et godt socialt liv med massere af menneske kontakt, klap og kærlighed. Selvom det er en race der tilpasser sig, så har den stadig brug for god fysisk og psykisk stimulering og så er den glad for at blive udfordret ved for eksempel at bruge sin lugtesans. Grundet den lange bølget og silkeagtige pels, så kræver racen dagligt pelspleje. Det er vigtigt at i øver det ofte med hunden allerede som hvalp, så dette bliver en god stund for begge parter. Fordi en Cavalier king charles spaniel nyder opmærksomhed fra sin ejer, er det også en race der er relativ nem at træne. Hvis du giver den hurtige og varieret belønninger, så vil du helt sikkert få en masse ud af denne race.