Er du nervøs for jobsamtalen? Eller er du en af dem der bare tager super let på det og tænker: Nå, jeg skal bare lige have overstået samtalen, og så har jeg jobbet.?

Begge dele kan være en ulempe. Men her i artiklen får du 2 simple råd, der dog kan være svære at mestre, men som giver dig de bedste forudsætninger for at blive ansat til jobsamtalen.

Computer google

Forberedelse er nøglen

Arbejdsgiveren leder efter en medarbejder, og du vil gerne have jobbet. Derfor skal i nu mødes til en jobsamtale.

Det vil sige at du ved altså på forhånd hvad det handler om, så at møde uforberedt op er en dårlig ide, og arbejdsgiveren kan mærke det. 

Du ved med stor sandsynlighed hvad der vil blive spurgt ind til, og hvilke kompetencer jobbet kræver. Lav research hjemmefra, og find ud af så meget som muligt i virksomheden.

Forbered dine svar på evt. spørgsmål, og forbered dine spørgsmål til virksomheden. 

Samtale mellem mand og kvinde

Få hjælp af en rådgiver

Det er faktisk muligt, og en rigtig god ide at få hjælp af en rådgiver, det kan være en karriererådgiver, en terapeut eller en anden form for samtalepartner der kan hjælpe dig med at træne den gode jobsamtale.

Det kan gøre dig bedre forberedt, tage toppen af nervøsiteten og hjælpe dig med at forstå hvilken indvirkning dit kropssprog har osv.

En terapeut eller en karriererådgiver kan måske virke som en dyr løsning, men det kan sagtens være det værd i sidste ende, også selv om du evt. skal ud og låne til det.

Er jobsamtalen lige om hjørnet er der heldigvis mange udbyder hvor du kan søge om at lån penge og få svar med det samme, og hvor du har pengene få timer efter.