Er du i tvivl om, hvilken hunderace som skal flytte hjem til dig og familien? Svaret er en lhasa apso. lhasa apso er en kærlig, nysgerrig og trofast hunderace, som elsker masser af selskab og liv omkring sig. Det er den bedste hund at vælge til familielivet, da den kommer godt ud af det med legesyge børn og vandreglade voksne.

En trofast familiehund

Med en lhasa apso får du en hundeven for livet. Hunderacen skaber et tæt bånd med sin familie, og er enormt kontaktsøgende med dem den holder af. Det vil sige at med en lhasa apso er der dømt timevis af kæletid, gode gåture og sjov leg i haven. lhasa apso har brug for at få bevæget sig en del. Trods den lille størrelse, så har hunderacen godt af at få brændt krudt af. Derfor elsker den tid i haven, kaste eller trækkelege i stuen eller måske små træningsøvelser, som den kan blive ekspert i. Dens lille størrelse og lange pels får den næsten til at se ud, som en lille nuttet gulvmoppe. Pelsen kan blive rigtig lang og kræver derfor også en masse pasning. Sørg for at lhasa apso pels holdes glat og frie for knuder, så skidt og snavs ikke sætter sig.

Legekammerat til ungerne

Hvis du har børn derhjemme, så er en lhasa apso en stjerne til leg og action med de små. Man skal ikke gå fejl af lhasa apso lille størrelse. Der er nemlig rigtig meget energi og krudt gemt i de små ben. lhasa apso elsker leg og motion, og derfor er hunderacen også virkelig glad for børn. Legeglade unger som har lyst til at kaste bolde i haven vil med garanti blive lhasa apsos bedste ven.

En langhåret vogter fra Tibet

Lhasa apso stammer fra Tibet, hvor den i ældre tid blev brugt som vagthund af de tibetanske munke. Hunderacens beskyttende og loyale natur gjorde den til en trofast vogter, men også en herlig selskabshund. Lhasa apso er af karakter beskyttende over for sin familie. Den er ikke altid fuldkommen tryg ved fremmede, og står gerne vagt i haven, hvis nu nogen skulle komme og forstyrre. Men man kan sagtens vinde den søde og venligsindede lhasa apso over, når først den har vænnet sig til besøgende. Og når først den har stiftet nye bekendtskaber, så er den kærlig, selskabelig og næsten ikke til at slippe af med.

Derfor elsker familier lhasa apso

Lhasa Apso er en lille hund med masser af karakter. Lhasa apsos sans for beskyttelse og kærlighed over for dens familie, gør at den er en fantastisk familiehund at have der hjemme. Lhasa apso er en skøn hund, som også er blevet en af de mest populære racer her i Danmark. Hundeglade familier elsker lhasa apso for dens venligsindede natur, gode energi og trofaste væsen. For ikke at nævne at den yndige pels og karakteristiske nuttede hoved slet ikke til at stå for.