Esport er blevet mere og mere populært i nyere tid og det er derfor værd at spørge sig selv, hvorvidt der er en fremtidig karrierevej her. Det kan især virke helt perfekt, hvis man selv går meget op i gaming og hele den verden i det hele taget interesserer en. 

Læs med her for at lære lidt mere om, hvorfor det kan være relevant at tænke på at lave karriere indenfor Esport. Du vil også finde nogle råd om, hvordan du eventuelt kan gå i gang.  

 Forælder og barn spiller

Jobmarkedet udvikler sig hele tiden

Jobmarkedet forandrer sig hele tiden, efterhånden som ny teknologi kommer til verdenen og bliver mainstream. Jobmarkedet ændrer sig også i takt med at samfundet ændrer sig. Og det er vigtigt at man følger med i disse udviklinger, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at være en del af arbejdsmarkedet i fremtiden. 

Esport er en af de ting, der er blevet meget populære i nyere tid. Og det kan nogle gange virke som om at alle gamer – alle lige fra den lille pige til forælderen kan være med. 

Hvis man ikke ved så meget om Esport og gaming, så kan det virke ret forvirrende, hvorfor det pludseligt er blevet så populær. På esportportal kan du lære en hel del mere om Esport og hvilke udvikler der sker på dette område. Det kan være meget spændende at følge med – og selvfølgelig helt essentielt hvis man vil gøre sig forhåbninger om at være en del af denne branche. 

Hvilket job skulle det være? 

Men hvilke jobs findes der egentlig indenfor denne branche? Og hvor kan man selv passe ind?

Når vi taler om Esport, så kan du naturligvis selv blive til en af de helt store spillere. Der holdes hele tiden store konkurrencer, hvor spillerne kæmper mod hinanden. Nogle gange er de på hold sammen mod andre hold og nogle gange er det en individuel sag. Dette er dog et meget krævende arbejde og det er mindst lige så svært at blive stor Esport-spiller, som det er at blive en stor fodboldspiller.

I stedet kan du blive en del af det organisatoriske hold omkring de store Esport-spiller. Du kan blive til en agent, som står for netværket omkring spillerne, eller assistenten der hjælper til fra sidelinjen. Du kan såmænd også få mere familiære stillinger såsom gennem marketingspositioner, økonomiske rådgivere og meget mere. 

Hvordan kommer man i gang? 

Hvis du gerne vil blive til en del af Esport-branchen, så kan det være svært at vide præcis hvordan man skal starte. Det kommer såmænd også meget an på, hvilken position indenfor branchen du gerne vil have. 

Det kan være en god idé at finde frem til en person, som netop har en stilling i Esport-branchen, som du kunne se dig selv i. Og begynd derefter at lære om hvordan personen kom derhen hvor de er i dag. Hvor startede de ud? 

Du kan enten tage direkte kontakt til denne person og høre, om de vil have en samtale med dig. Måske kan de endda blive til en form for mentor? Men ellers kan du også finde sådan information på nettet.