Har du et helt bestemt job, du gerne vil have? Er der en helt bestemt arbejdsplads, du gerne vil arbejde for engang? Så kan denne artikel muligvis hjælpe dig. Herigennem får du nogle gode råd til hvordan du øger dine chancer for at få det job, du går og drømmer om til daglig. 

Styrk dine kompetencer

Det handler først og fremmest om at vende et ærligt blik mod ens egne kompetencer og hvad det er man kan tilbyde denne kommende arbejdsplads. Hvorfor skulle din kommende chef have lyst til at ansætte dig fremfor en anden? 

Det handler om at finde måder hvormed man kan skille sig ud på arbejdsmarkedet og sørge for, at du er den bedste kvalificerede person til arbejdet. Af den grund er det en god ide at undersøge, præcis hvilke former for kompetencer det er en god ide at have, hvis du gerne vil have dit drømmejob. Og derefter skal du lave en plan for, hvordan du opnår disse kompetencer. 

I dag kan du lære stort set alt på nettet gennem gratis artikler, online kurser og meget mere. Men en måde hvormed du kan få praktisk viden indenfor et bestemt område er blandt andet også ved at arbejde frivilligt i en periode i din fritid.  

Sæt fokus på dine samtaleevner

En af de kompetencer du så absolut skal lægge vægt på at udvikle er dine taleevner. Det er utroligt vigtigt at føle sig komfortabel med at tage en sludder for en sladder og at sælge sig selv gennem sin samtale. Det er blandt andet det man skal til jobsamtalen. Men det er også vigtigt i andre forbindelser for eksempel hvis du skal holde et mindre oplæg for dine kommende kollegaer. 

Hvis dette er et problem for dig, så er det en god ide at søge viden på helt grundlæggende hvordan man bliver en bedre taler. Men undersøg også muligheder for at modtage praktisk erfaring med at stå på en scene foran folk.

Mand tager noter

En god nattesøvn før jobsamtalen

Hvis du er så heldig at du kommer langt nok til at du har en jobsamtale for dit drømmejob næste dag, så er det vigtigt at gøre sig så oplagt på dagen som muligt. Det vigtigste du kan gøre er at sørge for at du får en god søvn. Det handler derfor om at finde de helt gode lagner frem, tage et dejligt bad inden du går i seng og at sørge for, at du får dine fulde otte timer.