Leder I efter en social, munter hund med masser af kærlighed til dens mennesker? Så bør I helt klart overveje at kaste jeres kærlighed på de yderst populære franske bulldogs. I den lille, tætpakkede hund får familien en sand ven for livet: Den franske bulldog knytter sig stærkt og hurtigt til familiens medlemmer, og den er kendt og elsket for sin sjove, charmerende personlighed og legesyghed. 

Udover en herlig personlighed vil de fleste nok også sætte pris på, hvor forholdsvist nem den er at opdrage. Med hundens enorme behov for at gøre menneskene omkring den glade og tilfredse med dens indsats, vil I sandsynligvis hurtigt opleve succes med træningen af jeres nye hund. Læs videre og bliv klogere på, om den franske bulldog er den ideelle hund til jer, lige her på siden.

Den franske bulldog er en glad pleaser

Som nævnt ovenfor, så er den franske bulldog et yderst muntert bekendtskab for hele familien. Med den rette opdragelse vil den komme strålende ud af det med både små børn og andre kæledyr i hjemmet – og sidstnævnte vil aldrig komme til at mangle en villig legekammerat. Med højt humør og tendenser til drillesyge vil hverken unge eller gamle nogensinde kede sig, når først en fransk bulldog er blevet en del af familien.

En stædig og legesyg selskabshund

Bed du mærke i, at vi kaldte den franske bulldog drillesyg? Det burde du i hvert fald – for netop dens sans for humor og godhjertede drillerier er en stor del af det, der har gjort dens charmerende personlighed så kendt og elsket. Som hundeejer skal du altså forberede dig på at holde tungen lige i munden i den første tid af den nye hunds opdragelse. Med franske bulldogs er det vigtigt at sørge for at sætte grænser og stå imod, når den stædige hund sætter poten ned og ignorerer ordrer i starten. Men når først dette stadie er overstået, vil mange franske bulldogs vende deres stædighed mod at præstere så godt, de overhovedet kan, for deres ejere – hvilket ofte gør dem yderst lydige som voksne hunde.

Aktivitetsniveau og pladsbehov hos franske bulldogs

Selvom den franske bulldog uden tvivl er en glad og aktiv legekammerat, har den faktisk behov for overraskende lidt motion ud over dette. For at forebygge overvægt bør I selvfølgelig dagligt sørge for at give den en gåtur – men her er der ikke tale om mere end 15-30 minutter, medmindre hunden er svært overvægtig. Resten af dens energi bruger den glædeligt på at tonse rundt i vild leg, som den på ingen måde har store pladsbehov for at engagere sig fuldt i. 

I behøver altså overhovedet ikke at bekymre jer over, om jeres have er stor nok til, at den franske bulldog kan boltre sig i den. Af denne årsag er racen også blevet populær blandt byboere, da den sagtens kan trives i en lejlighed, så længe I sørger for at stimulere den fysisk og mentalt – og giver den al den kærlighed, den sociale hunderace har behov for.