Hvis I har en eller flere hunde i familien, kan det være rart, at de har muligheden for selv at gå ind og ud af huset. Det kan lade sig gøre med en hundelem. Det vil give jeres hund eller hunde en masse frihed, når den selv kan gå ud i for eksempel haven.

Men hvilken hundelem skal I så vælge? Det afhænger blandt andet af hundens størrelse. Læs med herunder for at lære mere.

En lille hund

Det kan være svært at vælge mellem alle hundelemmene. Men har du for eksempel en lille hund, kan du også nøjes med en af de mindre hundelemme. Her er der nogle tal, som du bør kigge på.

Du kan nemlig bruge en hundelem til små hunde, hvis din hund vejer højst 10 kg, og hvis den ikke er bredere end 18 cm ved skuldrene. Så det er faktisk ret simpelt at finde ud af, om din hund går ind under de små af slagsen.

Medium størrelse

Måske er du i tvivl om, hvorvidt din hund faktisk er en mellemstor én af slagsen. Igen kan du finde ud af det gennem forskellige mål.

Her gælder det nemlig, at hunden ikke skal være tungere end 45 kg, og den må ikke være ikke bredere end 29 cm ved skuldrene. Det er dejligt, at der ikke blot findes hundelemme til små. Nej – dem kan du også finde til din mellemstore eller store hund.

En stor hund

Endelig giver det sig selv, at der også skal være hundelemme til store hunde. Ellers kan de jo ikke komme igennem. For eksempel kan du få én, hvor hunde helt op til 100 kg kan komme igennem, hvis de samtidig ikke er bredere end 34,9 cm ved skuldrene.

Så der er altså ingen undskyldning for ikke at investere i en hundelem i hjemmet. De fås nemlig til alle slags hunde!