I dag vil mange gerne have et job som influencer. Det skyldes, at det er trendy, og set udefra, så er det ikke et specielt krævende job. Men det kan det sagtens være.

Et job som influencer kan indeholde mange ting, eksempelvis:

  • Det er en fordel, hvis man er kreativ, da man skal lave nyt indhold til sine følgere – gerne flere gange i ugen
  • Man skal være god til at promovere sig selv overfor sine følgere – uden at det bliver til en ren reklamesølje
  • Der skal svares på følgernes kommentarer og spørgsmål
  • Billeder, lyd og videoer skal redigeres
  • Der skal måske indsættes effekter på fotos og videoer
  • Hvis ikke influenceren bruger en influencer marketing platform, så skal man selv kontakte firmaer for at indgå samarbejder om sponsoreret indhold
  • Der skal oplyses til Skat, hvad man tjener

Ja, listen er rimelig lang, og det er derfor en forudsætning, at man ser jobbet som influencer som en hobby mere end, at man ser det som et arbejde – i hvert fald de første mange år, hvor man arbejder som influencer.

Da influencer marketing er et rimeligt nyt område, så er der heller ikke så mange virksomheder, der ved alt om influencer marketing. Derfor er der en del, som tager et online kursus i influencer marketing for at styke deres CV.

Fritidsjob som influencer

Mange der starter som influencer, gør det på fritidsbasis. Både fordi, at der ikke er nok kampagnesamarbejder med brands og virksomheder til at det kan blive en fuldtidsbeskæftigelse – men også fordi, at man typisk går i skole, ved siden af den tid man bruger som social media influencer.

Men når man gerne vil søge et fritidsjob som influencer, så kan man gøre det via et website, som enten har speciale i influencer marketing, såsom Loggershut.dk – eller fritidsjob, nemlig Ungarbejde.dk

På begge websites kan man søge et fritidsjob som influencer.