Er I en familie, som indimellem går og savner at have et kæledyr? Mere specifikt en hund? Så bør I overveje en Jack Russell-terrier. Læs meget mere om jack russell-terrierne herunder.

En social, men bestemt hund

En Jack Russell-terrier er en hund, som passer rigtig godt ind i en familie. Men selv om den sagtens kan finde ud af at socialisere med familiemedlemmer, er det også en hund, der har temperament. Så det er vigtigt, at man formår at opdrage den godt fra starten af. Og samtidig skal man sørge for, at den får nok kontakt til andre mennesker. På denne måde kan den nemlig blive en rigtig god familiehund.

De hårde fakta

En anden fordel ved Jack Russell-terrieren er, at den typisk bliver ret gammel. Den bliver nemlig gerne mellem 13 og 16 år, hvilket må siges at være en del år. Det vil for de fleste naturligvis være en klar fordel. Men omvendt skal man altså så også være indstillet på, at man kan have en hund mange år frem i tiden. Hvis man for eksempel ikke længere ønsker en hund, når børnene er flyttet hjemmefra om måske 5 til 10 år, bør man overveje en anden hund.

Såvel hannen som hunnen vejer typisk mellem seks og syv kg, så det er ikke en stor hund, man får. I skulderhøjden er Jack Russell-terrierne 25 til 30 cm.

Husk motionen

Jack Russell-terrieren vil føle sig bedst tilpas i et hjem, hvor der er god plads. Så det vil typisk være et hus. Samtidig er det godt, hvis der er en have. For på denne måde kan Jack Russell-terrieren selv løbe rundt i haven og få noget motion. Det er nemlig en race, som har brug for meget motion. Derfor skal I også huske at gå nogle lange ture med hunden.

God til træning

Jack Russell-terrierne er typisk rigtig gode til hundetræning. Det er de af flere grunde. Det er nemlig en race, som er fuld af selvtillid og gåpåmod. Det betyder, at den ikke bare sådan lige giver op, når I er til hundetræning sammen. Den vil gøre, hvad den kan for at gøre det så godt som muligt til træningen.

Samtidig er det også en hund, som er ret lydig. Det gør træningen yderligere nemmere for jer begge to, når din hund lytter til, hvad du beder den om.

Selvstændig hund

Selv om det er en hund, som man kan opdrage til at passe godt ind i en familie, trives Jack Russell-terrieren også godt alene. Du skal bare øve det lidt med den. Så kan den vænne sig til at være alene derhjemme i længere tid ad gangen. Og det er jo en fordel, at det er en mulighed, hvis alle er enten i skole eller på arbejde.

Der er altså masser af gode grunde til, hvorfor du og din familie bør overveje at anskaffe jer en Jack Russell-terrier. Men husk at overveje det grundigt, inden I træffer den store beslutning.