Når man får hund, så kræver det på mange måder, at man forbereder sig på bedst mulig vis. Man bør anse hunden som en ny tilføjelse til familien, på den måde får hunden det bedste hundeliv, samtidig med at I som en familie, får en loyal og hengiven ven. Nedenfor kan du læse mere om hvordan I giver jeres nye hund de helt rigtige omgivelser.

Vær opmærksom på hundes karaktertræk 

Først og fremmest er det vigtigt at kende sin hund. Ikke alle hunde opfører sig ens, og derfor skal man gøre sit forarbejde, inden man får sig en hund. Nogle hunde kræver f.eks. mere motion end andre, hvilket betyder at man som familie bør gå flere og længere ture end med andre hunde. 

Hvis I er en travl familie, så er det også vigtigt at se på om hunderacen er kendt for at være god til at være alene hjemme. Selvstændighed er meget forskelligt hos hunde, og påvirkes en hund meget af at være alene hjemme, så risikere man at hunden bliver sky og fjern.

Køb det rigtige hundefoder

Det er også forskelligt hvordan hunde reagerer på det de spiser. Hos nogle hunde er det rigtig vigtigt at være opmærksom på hvad den spiser, for hvis det bare får frit spil, så risikere I at hunden tager for meget på i vægt. 

Det rigtige hundefoder har rigtig meget at sige. Udover vægtproblemer, så kan dårligt hundefoder også resultere i hårtab og lavere energiniveau.

Installér en hundelem 

med en hundelem får jeres hund en frihed som ikke alle hunde oplever. Der er mange æstetiske holdninger til en hundelem, men det tør garanteres, at jeres hund vil sætte enormt stor pris på en. Med en hundelem kan jeres hund selv bestemme, hvornår den vil være indenfor, og hvornår den vil være udenfor. 

Hvor stor skal en hundelem være? 

Hvis du kunne tænke dig at give din hund det bedste hundeliv, så finder du her smarte og flotte hundelemme i alle størrelser.

Det er meget forskelligt hvor stor en hundelem, som er nødvendig for lige netop jeres hund. Man skal i den forbindelse tage hundens højde og skulderbredde i betragtning. 

Det er selvfølgelig selvsigende at en for lille hundelem, gør det umuligt for en større hund at komme igennem, men det er faktisk også et problem, hvis man installerer en for stor hundelem til en mindre hund. En stor hundelem kan nemlig sagtens være for voldsom og tung for de små hunde at komme igennem.