Vores kære naboland er ikke en dårlig idé at tage ned til. Hverken som en kortere ferie eller som et nyt sted at bo. Tyskland er selvfølgelig kæmpe stort, og der er stor forskel på de forskellige byer og stater. Dog er der overordnet nogle gode fælles værdier og traditioner, som går igen overalt i Tyskland, og som er med til at understrege, at du som dansk tilflytter til Tyskland nok skal få det godt, sjovt og være understøttet med nogle vigtige rettigheder, ligegyldigt hvilket sted, du tager hen.

Frygteligheder under 2. Verdenskrig

Alle ved jo, hvad der foregik i Tyskland op til og under Anden Verdenskrig. Hvad Hitler som endda folkevalgt ville af udrydde af mennesker på de mest brutale måder, man kan forestille sig, og også fik gjort. Det er noget af det mest frygteligste. Det har gået de færreste rundt omkring i hele verden forbi. Og rigtig mange mennesker har også en personlig sorg forbundet med Hitlers Holocaust eller nogle af Nazisternes øvrige mord, henrettelser og tortur mod befolkningsgrupper, modstandsfolk og bare de, der ikke makkede ret. Der kan nemlig sidde nogle mennesker tilbage med forfædre og familie, der led en forfærdelig skæbne under krigen.

Fortiden har de bearbejdet

Tyskland og tyskerne skal bare have point for ikke at forsøge at skjule den del af deres historie for omverdenen. Som andre lande har tendens til at gøre med det i historien, de ikke er stolte af. I Berlin og rundt omkring i hele Tyskland er der et hav af museer, der fortæller og viser, hvad der historisk skete. Med det mest centrale og vigtigste henblik, at det aldrig må ske igen. Vi skal minde og ære de myrdede og være oplyste om, hvad der skete, selvom d et er så ganske forfærdeligt. Så et styre aldrig igen kan gøre lignende. Så som tilflytter til Tyskland, vil du kunne opleve, at historien i den grad fylder, og de i den grad tager ansvaret på sig. Tyskland har bearbejdet fortiden og også kommet videre, og det er det der gør, at landet alligevel er et fantastisk og i særdeleshed trygt turistmål. I deres grundlov har de som første regel, der aldrig kan blive fjernet, at menneskets rettighed og værdighed, ligegyldigt etnicitet, tro, seksualitet osv., er ukrænkelig.

tyskland - fodbold

Festligheder og fodbold

I Tyskland, er det så vel som i Danmark, ikke til at tage fejl af, at de er en festglad befolkning. Der holder af at forsamles, fejre succeser og traditioner generelt. Rundt omkring i landet kan det ses, at der er massere af arrangementer til ære for alt muligt forskelligt, man er velkommen til at tage del i. Oktoberfesten, den store tyske folkefest, slår også lige et slag for, at det er et land med en vis form for drukkultur, du er ankommet til.

 

Fodbold går Tyskland og rigtig meget op i. Deres liga, Bundesliga stilling, som er tilsvarende den danske superliga, har nogle af verdens  tophold med spillere, der bliver solgt for tårnhøje beløber.