Poker er cool. Det er der ingen tvivl om. Du har sikkert klip fra store pokerturneringer verden over, hvor der er spænding i luften, og hvor der er store pengepræmier på spil. 

Poker er meget simpelt spil, der kan gøres meget kompliceret. 

Vi fortæller dig her de mest grundlæggende pokerregler, så du kan komme i gang med at spille. God fornøjelse.   

poker

Mange varianter – ét spil kort

Der findes en lang række varianter, når det kommer til poker. Der findes andet spillene Texas Hold’em, Omaha Hi, Omaha Hi-Lo, 7-Card Stud, 2-7 Triple Draw, 5-Card Draw, 5-Card Omaha og Badugi. Fælles for dem alle er, at de tager udgangspunkt i et sæt spillekort uden jokere – hvilket vil sige et spil kort, der består af 52 kort.

Hvad enten du spiller Texas Hold’em eller Badugi, er det ikke kun de uddelte kort, der har betydning for, om du vinder eller taber. Det samme har de såkaldte byderunder. Der findes dermed to på måder at vinde et spil poker på: Enten har den bedste hånd i forbindelse med en såkaldt showdown, eller er man den sidste spiller, der er tilbage. 

Byderunden: En afgørende del af spillet

Når spillet kommer til en byderunde, kan den enkelte spiller vælge, hvad det koster at spille med. Skal indsatsen hæves, eller skal den forblive den samme? Hvis spilleren ønsker at hæve indsatsen, siger vedkommende ’raise’, og hvis vedkommende ønsker, at indsatsen skal forblive den samme, siger spilleren ’bet’. De andre spillere vælger derefter, om de vil spille med på den første spillers bud, hæve indsatsen yderligere eller opgive hånden.

Afgørelsens time: Den bedste hånd vinder

Den bedste hånd vinder. Sådan er poker. Spillet handler om at kombinere den bedst tænkelige pokerhånd. I flere pokervarianter – som for eksempel Texas Hold’em og Omaha – drejer det sig om at kombinere en antal personlige eller ’lukkede’ kort med et antal fælleskort, hvilket vil sige ’åbne’ kort.

På tværs af alle pokervarianter gælder den samme ’all in’-regel. Den enkelte spiller kan kun de satse det antal jetoner, som spilleren er i besiddelse af. Der gælder dermed en vist antal jetoner per runde eller per ’hånd’. Dermed er det hverken muligt at tabe flere jetoner eller at vinde flere jetoner end det antal, man selv er i besiddelse af. 

 

Kom godt i gang: Prøv et af de mange online pokerspil

Det er vigtigt at komme godt i gang, når man skal lære at spille poker, for spillet kan virke kompliceret. Der findes en række digitale pokerressourcer, som kan hjælpe de mange nye pokerspillere, som gerne vil dykke ned i pokerspillets mange muligheder, men som måske ikke ved, hvordan de kommer i gang med at spille. 

De forskellige pokerressourcer hjælper dig på vej: Du får opsummeret reglerne, du lærer en masse tips og tricks undervejs, og får indarbejdet rutinerne, inden du er klar til at spille mod rigtige pokerspillere.

Du kan prøve alle de spil, der findes, så du kan finde den pokervariant, som du kan lide. Når du har fundet den helt rigtige variant, så er du klar til at spille online. Der findes borde, der passer til dit bord, så du ikke behøver at være nervøs for, om du kan være med. God fornøjelse.